All Cops Are NOT Bastards

Jag visste att det skulle hända någon gång, eftersom antalet polisbilar som cirkulerar runt här är många - men ändå blev jag lite skrajsen.

Efter att ha varit på CLEANERS och hämtat upp tvätten var mitt nya mål att fylla på bensin. På väg ut från parkeringen stannar jag mycket riktigt vid stoppskylten och kör mot bensinstationen, då jag upptäcker att en polisbil med alla lampor blinkande är bakom mig. Lite småskrattande över att någon längre fram antagligen ska få en ticket fortsätter jag att köra, för inte visste väl jag att det var lilla Hanna de var ute efter. Efter att ha tagit höger i korsningen och polisbilen bakom likaså, börjar jag fundera på när de egentligen ska köra om mig för att ta fast offret framför, eller om offret faktiskt är jag ?

Bensinstationen var nu precis till vänster så jag blinkar och svänger in, och till min stora rädsla gör polisbilen bakom likadant. Nu var det alltså uppenbart att det var mig de var ute efter. Alla tankar om hur jag uppfört mig som traffikant rusar genom huvudet på en tusendels sekund. Stannade jag egentligen riktigt vid stoppskylten ? Vilken hastighet hade jag ? Körde jag över heldraget ? - Så många frågor, men ingen aning om svaren.

Väl parkerad vid pumparna ser jag i backspegeln hur en välbyggd polisman, med hatt och walkietalkie går fram mot min dörr (precis som på film). Trots att jag nu var en aning skraj trycker jag artigt ner rutan (eller jag hade väl inget val) och försöker le och se osyldig ut. Jag hinner inte ens säga något förrän han börjar " For the first - Why don´t you have your lights on? And for the second - Why dont you pull over when we are driving behind you with our lights on like crazy?" Aa det var ju en j***a bra fråga, till svars får han "öh öh, I am sorry".

Han undrar nog om jag inte uppfattat frågan, så han ställer den igen "Why?". Fortfarande lite väck svarar jag "Oh,I totally forgot the lights and I didnt know that you meant me" och brassar på världens smörigaste leende. Svaren var ju inte direkt exemplariska men nu var det dags för en fråga som jag faktiskt kunde. Vart jag bodde? Lyckligt svarar jag adressen, som sedan löses av med ytterligare en fråga. - "Can I see your drivers lisence"?. Efter att ha rotat runt lite i handsfacket hittar jag den, och jag säger bara det att jag hade ren tur att det var idag som jag blev stoppad och inte i övermorgon. För mitt internationella körkort går ut på lördag!

När jag sitter och väntar på att han ska ge mig en käftsmäll genom att avslöja hur mycket min ticket skulle bli, blev jag förvånad då han istället säger "okey, don´t forget to put on your lights when you leave" och återgår till sin polisbil. Halv ropandes efter honom "I promise...Thank you!", sitter jag där i bilen chockad och har helt glömt bort att jag står vid tank pumparna. Chockad blir jag också då en ung kille, inte alls lika ful som alla andra amerikaner kommer fram till den fortfarande nerdragna rutan. "Oh, that was close!" börjar han. Och efter lite småpratande medans bensinmätaren går från halvtank till full, avslutar han halvskrattandes "Have a good one,... and dont forget you lights".